Tradiční linecké cukroví s netradiční mangovou marmeládou

Jste milovníky sladkého a dobré linecké ke kávě vás neurazí v žádném ročním období? Přinášíme vám tedy recept, který ozvláštníme mangovou marmeládou, díky které dostane klasické linecké cukroví trochu exotického nádechu.

Na lahodné těsto pro přípravu lineckého cukroví s mangovou marmeládou budete potřebovat:

210 g hladké mouky

125 g měkkého másla

70 g moučkového cukru

2 žloutky

vanilkový cukr

citronovou šťávu

výbornou mangovou marmeládu

Postup:

Dříve, než se pustíte do přípravy těsta, nezapomeňte, že budete potřebovat změklé máslo. Alespoň dvě hodiny před prací jej tedy vyndejte z lednice.

Přes sítko prosejte hladkou mouku a cukr do větší mísy. Dále přidejte máslo, žloutky, jedno balení vanilkového cukru a jednu lžičku citronové šťávy. Vše smíchejte do pevného těsta a na hodinu uložte do lednice.

Po hodině je možné těsto rozválet na troše moučkového cukru, případně na hladké mouce. Dejte pozor, abyste jej nerozváleli příliš na tenko – v tomto případě by se těsto trhalo. Vykrojte potřebné tvary, uložte na plech a vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte přibližně 10 minut, těsto však kontrolujte, aby se cukroví nepřipeklo.

Jakmile bude upečeno, nechejte cukroví vychladnout, namažte marmeládou a nakonec přilepte. Výsledné cukroví můžete ještě posypat moučkovým cukrem a sladkost k odpolední kávě je na světě!

Publikováno: 22. 02. 2023

Kategorie: Praktické rady

Autor: Lenka Březinová